Wilt u als buurt eens gezellig een straatfeest of buurtbbq organiseren? Bij ons kunt u voor elk budget terecht

Wij maken graag een All in arrangement op maat voor u!
Altijd gratis materialen Tenten, verwarming, verlichting, bierbanken, buffettafels, statafels, barbecue, buffet, springkussen, biertap, borden, bestek, glaswerk.

Alles gratis gebracht en gehaald in Assen en omgeving.

De laatste jaren is de buurtbarbecue steeds populairder geworden.

Hoe organiseer je snel en simpel een geslaagde buurtbarbecue?

Reserveer tijdig de datum (liefst 2-3 weken vooraf). Dan kunnen de uitnodigingen kunnen de deur uit. Laat de deelnemers vooraf betalen, dan weet u zeker dat iedereen komt. Een week vooraf geeft u dan het aantal deelnemers aan ons door.

Wij leveren de gratis basismaterialen voor uw buurtfeest voor 12.00 uur: tenten, meubilair, stoelen, eet- en statafels, gasbarbecues, borden, bestek, servetten en als u dat wilt verder het drinken, glazen, koeling en desgewenst linnengoed. U heeft dan voldoende tijd om de tent op te zetten en verder naar wens in te richten.

Wij leveren in overleg met u naar wens barbecuepakketten op maat en binnen uw budget. Wij houden ook rekening met vegetariërs, diëten, halal, gluten e.d. Na 12.00 uur tot ca. 15.00 uur leveren wij het vlees, salades in koelboxen en verder natuurlijk sauzen, stokbrood en kruidenboter.

Wilt u nog minder werk:

Wij kunnen desgewenst alles voor u opzetten (tegen een meerprijs). Wilt u niet afwassen, dan leveren we u gratis wegwerpmaterialen. Tegen een meerprijs maken we de barbecue schoon.

In overleg komen wij de dag erna de materialen weer ophalen.

Vergunning nodig ?

Over het algemeen heb je geen vergunning nodig voor een buurtbarbecue. Het is soms voldoende als je de gemeente op de hoogte brengt. Mocht je de straat willen afsluiten of gebruik maken van de openbare ruimte (b.v. een plein of plantsoen) neem dan in elk geval contact op met de gemeente. Nodig de hele buurt uit of laat ze in elk geval weten vanaf wanneer het straatfeest wordt gehouden, dat voorkomt zo nodig dat buren die niet mee (willen) doen gaan klagen over de afsluiting van de straat, (geluids) overlast e.d. Plan een vaste begin- en eindtijd. Laat het feest niet onnodig lang tot in de kleine uurtjes doorlopen. En, wees verstandig in het alcoholgebruik.

Overige tips:

Verdeel de taken over de verschillende buren. Wie doet wat ? Let op brandveiligheid (plaats een brandblusser in de nabijheid van de barbecue). Sommige gemeenten en fondsen geven een subsidie bij het houden van een straatfeest.

Mits tijdig gereserveerd kan gratis gebruik worden gemaakt van een springkussen, popcornapparaat of suikerspin bij ten minste 25 of meer kinderen.

Springkussen-Kasteel-blauw-0403-02-1125x800

 

Buurtfeesten

Updated on 2018-10-18T15:55:03+02:00, by partycateringassen.